DESIGNERE

REBECCA UTH

“Mennesket er omdrejningspunktet for alt, hvad jeg gør. Jeg vil forføre, undre og forandre mennesker gennem objekter. Design skal for mig forholde sig til krop og sjæl, og skal mærkes, smages og ses - nogle gange uforklarligt og på et utilgængeligt niveau, andre gange bare som et hverdagsvidunder."


Rebecca Uth har været en del af Ro Collection fra starten og er designeren bag en stor del af kollektionen. I dag har Rebecca sin egen tegnestue, Uth Studio, men designer stadig produkter til Ro Collection.


Rebecca er uddannet keramiker og designer fra Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering. Hun har samarbejdet med flere nationale og internationale designere og har designet en række produkter til Georg Jensens kollektion.


Oplev Rebecca Uths designs for Ro Collection:

LASSE SORTKJAER

”I mit arbejde som designer trækker jeg på min erfaring fra byggeriet, hvilket har givet mig en forståelse for materialer og produktionsteknik; således kan mine designs være innovative og stadig kommercielle på grund af det faktum, at jeg ved, hvordan de nemt kan udføres. Jeg nyder at designe produkter, der kan holde i årtier." 


Lasse er uddannet BA i Møbeldesign fra Teko, og startede i 2014 sin egen tegnestue, DesignbySORTkjær. Siden da har han designet produkter inden for både møbel- og accessory-kategorien. Altid med sin høje viden om materialer og funktionalitet top-of-mind.


Oplev Lasse Sortkjaers designs for Ro Collection:

JAKOB WAGNER

“Som designer iscenesætter man forholdet mellem objekt og bruger, og kvaliteten af relationen afhænger af designerens evne til at fornemme og afkode alle objektets aspekter, mens troværdighed, viden og forførelse integreres i processen."


Jakob Wagner er en erfaren industrieldesigner, der arbejder i dybden med produkter for flere internationale designbrands. En til tider legende tilgang kombineret med en poetisk dimension i et afbalanceret og enkelt udtryk er Jakob Wagners karakteristika. Forholdet mellem enkeltdele skaber en sanselig og intelligent helhed for idéen, udtrykket og meningen til en proces, hvor Jakob aldrig er bange for at sætte sig selv på spil for udvikling i kreativitetens navn.


Oplev Jakob Wagners designs for Ro Collection:

AURÉLIEN BARBRY

“Design er en øvelse, hvor man tager de enkleste ting i sin dagligdag og spørger sig selv, hvordan de kunne gøres anderledes. Jeg vil flytte objekter mod enkelhed og skabe en dialog med slutbrugeren. Genindsæt hverdagsformularer, enkle og nøjagtige."


Aurélien Barbry er fransk, men bor og arbejder i Hamborg. Han har stor erfaring fra sit tidligere arbejde som designer for den verdenskendte arkitekt Jean Nouvel i Paris. Aurélien har i de senere år skabt produkter under eget navn fra sit studie i Købehavn/Hamborg. Han har dog for nyligt også designet produkter for danske mærker som Le Klint, Normann Copenhagen og Georg Jensen.


Oplev Aurélien Barbrys designs for Ro Collection:

NINA ERICHSEN

"Jeg tænker på form gennem arbejdet med glas og keramik. Jeg tænker på objekter. Funktionelle genstande, der udover at fungere, har en særlig materiel genstande, er mit mål nået."


Nina Erichsen er materiale-fetichist og elsker at arbejde med glas og keramik. Hun elsker muligheden for at omdanne skrøbelige, anvendelige og organiske materialer til funktionsformer. Nina Erichsens sanselige formsprog udvikler sig gennem sit arbejde og fusionerer design med subjekt for at skabe sammenhængende objekter. Nina Erichsen er ikke kun passioneret designer, hun er også lektor på Designskolen Bornholm, hvor unge talenter får et bedre kendskab til design gennem Ninas undervisning, erfaring og entusiasme for materiale, formidlet i både praktisk og teoretisk forstand.


Oplev Nina Erichsens designs for Ro Collection:

MIKKEL KARLSHØJ

"At fange naturen i et produkt er vigtigt for mig. Træ repræsenterer tid, og de smukke årer i træet er et kunstværk i sig selv. Jeg oplever ofte, at jeg gerne vil stoppe midt i processen for at bevare netop det billede af øjeblikket."


Mikkel Karlshøj er en alsidig kunstner, der mestrer forskellige kunstformer og materialer. På det seneste har han engageret al sin passion i trædrejning, et håndværk som han mestrer til perfektion efter dedikeret træning. Efter at have arbejdet som glaspuster hos svenske Kosta Boda afsluttede han sin bachelor i glasdesign på Kunstakademiet på Bornholm. Hans tilgang til sit arbejde kommer fra en dyb kærlighed til håndværk, materialer og den omgivende natur.


Oplev Mikkel Karlshøjs designs for Ro Collection:

PETER SERUP

“Jeg er håndværker og skaber i hjertet. Jeg finder min passion, hvor visioner kommer til live, og hvor det, der endnu ikke eksisterer, bliver til virkelighed. Jeg tror på, at det ultimative udtryk for design er raffinement, til det punkt, hvor naturen selv kunne have været arkitekten." 


Peter Serup er uddannet snedker og møbeldesigner fra VIA designskolen i Herning. I løbet af sin tid på designskolen samarbejdede han med Martin Colberg og Asger Soelberg og ud fra en fælles passion for træ so materiale og godt design, udviklede de et tæt forhold. Lige før Peters dimission debuterede han som møbeldesigner med den smukke Dodona-bordserie. Efter endt uddannelse i 2020 sluttede Peter sig til Martin Colberg hos True North Designs under opkøbet af Ro Collection, hvor Peter nu arbejder som "Design Developer" på fuldt tid.

 

Oplev Peter Serups designs for Ro Collection:

ASGER SOELBERG

“Mit mål er at gøre produktionsdesign fri for kortsigtede trends, og jeg bryder mig ikke meget om mode og stil. Efter min mening, kan et produkt modstå tidens tand og have en kvalitet, der kan holde en lang levetid, måske i generationer."


Asger Soelberg er en selvlært designer, og har siden 2004 arbejdet professionelt med design og produktudvikling. Han har samarbejdet med en lang række virksomheder og designere, herunder Paustian, DK3 og Martin Colberg. Et mangeårigt venskab mellem Asger og Martin har dannet grundlag for adskillige designsamarbejder baseret på deres fælles mål om at skabe møbler med en traditionel tilgang til design og håndværk, mens de nænsomt forsøger at forny denne tradition. Med en unik og intuitiv forståelse mellem de to, præget af en åben dialog, har de sammen designet Salon chair og Salon-bordserien. 


Oplev Asger Soelbergs designs for Ro Collection: